Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Hjem

Korleis låne ebøker?

Det er enkelt å kome i gang. Alt du treng er eit lånenummer og PIN-kode frå biblioteket ditt og appen eBokBib. Denne appen laster du ned frå Google Play eller App Store. Om du ikkje har lånekort kan du få det på ditt lokale bibliotek.

Du kan låne maks 3 ebøker pr. gong, og lånetida er tre veker. Om du treng lenger lånetid kan du fornye lånet ein gong til om boka ikkje har venteliste.

Og gledeleg for mange: med eboklån slepp du purring frå biblioteket – bøkene vert automatisk levert inn etter 3 veker.

 

Rettleing og bruk:

Veiledning for bruk av ebokbib

Forutsetninger:

For å bruke eBokBib trenger du smarttelefon eller nettbrett med iOS (iPhone, iPad) eller Android (Samsung, Sony, HTC m.fl.) operativsystem. Du må ha lånekort og pinkode fra et folkebibliotek eller bibliotek i videregående skole i Møre og Romsdal fylke . Hvis du ikke har dette, spør på ditt bibliotek.

Bruk:

1. Last ned appen eBokBib:

Gå inn på App Store eller Google Play/Play Butikk. Klikk på forstørrelsesglasset og søk opp eBokBib. I App Store kommer det opp en sky piltegn. Trykk på denne for å installere. I Play Butikk vil du få opp installer når du klikker på eBokBib-logoen.

2. Logg inn med lånenummer og pin-kode                                    

Bruk lånenummeret som står på lånekortet ditt, og pin-koden du bruker for bibliotekets nettbaserte tjenester.

3. Finn bøker du vil låne

Gjennom valget Utvalg nederst på skjermen får du opp tilgang til ulike kategorier og filter, du kan søke på alle e-bøker, bare de som er ledige, mye lest mm. Når du så trykker på Finn øverst til høyre, får du opp ei liste med bøker.Du oppdaterer lista ved å dra fingeren nedover og så slippe opp.

4. Velg bok og last ned

Klikker du deg inn på ei bok, får du opp en omtale av boka. Du får også mulighet til å lese et utdrag av de 10 første sidene av boka. Klikk på  Lån boka for å laste ned. Er alle eksemplarene utlånt, kommer det opp en knapp for reservering i stedet for lån. Du får beskjed på nettbrettet når du kan laste ned boka du har reservert.

5. Åpne boka, og les

Når du har lasta ned ei bok kan du velge og åpne den med en gang, eller velge å søke opp/laste ned flere. Du blar i boka ved å sveipe overskjermen, eller tappe på ei side og velge sidenummer ved å dra sirkelen nederst på siden. Ved å tappe midt på skjermen får du opp menyvalg som gir deg mulighet til å stille inn lysstyrke, bakgrunn, og endre skrifttype og størrelse på tekst.  Her kommer det også en mulighet for å lukke boka.

6. Få oversikt over dine lån og reserveringer

Med valget "Mine eBoklån"  får du oversikt over hvilke lån og reserveringer du har, og lånetid du har igjen. Du kan laste ned og lese same bok på forskjellige enheter, en samlet oversikt vil vises her. Hvis du er koplet til internett, vil informasjon om hvor langt du er kommet i lesingen bli synkronisert mellom enhetene. «Mine eBoklån» viser alle lån, uansett hvilken enhet de er lånt på.

7. Forny eller lever lånte bøker

Sveiper du fingeren over ei bok i «Mine eBoklån», kan du velge om du vil fornye eller levere boka. Du kan gi ei vurdering, såkalt stjernekast, av boka når du leverer. Bøker må leveres inn på alle enheter de er lastet ned på før de er tilgjengelige for nye lånere. Bøker blir automatisk sletta når lånetiden er ute.

•Du kan fornye hvert lån 1 gang hvis det ikke er venteliste på tittel.

•Hentefrist for reserverte bøker er to dager.

Mer om ebokbib, www.ebokbib.no

 

 

 

 

eBokBib