> Kristiansund bibliotek > Om biblioteket > Aktuelt > Opera på biblioteket

Opera på biblioteket

Velkommen til to spennende foredrag med musikalske innslag!

Fredag 3. februar kl. 12:

Hva er det med La Bohème?

Ingrid Forthun har regissert La Bohème under årets Operafestuker. I dette kåseriet slipper hun oss inn i operaens verden fra regissørens ståsted. Fra klaveruttog til ferdig forestilling - hvordan er prosessen i det kunsteriske teamet? Hva oppnår man ved å ta stykket ut fra tiden det ble skrevet i? Og hva er det med La Bohème?

Fredag 17. februar kl.12:

På klipper midt i det vilde hav - fortellingen om Kristiansunds operahistorie

Visste du at Kristiansunds musikkhistorie kanskje begynte med legen Peter Grauer, som flyttet hit fra Berlin i 1660? Og at den første organist og stadsmusikant i Kristiansund ble ansatt allerede i 1766?

Nordmøre museums historiker Odd Williamsen forteller om Kristiansunds rike musikkhistorie, og hvordan det gikk til at det ble satt opp opera her i klippfiskbyen Kristiansund.

Gratis adgang

Velkommen!