> Kristiansund bibliotek > Om biblioteket > Aktuelt > Kåseri med Fartein Horgar

Kåseri med Fartein Horgar

Fartein Horgar

Tema for forfattermøtet mandag 20. januar er Horgars romanserie fra dansk-norsk kolonihistorie, den stolte seilskutetidens mørkeste kapittel.

Høsten 2019 kom fjerde bok i serien, "Benjamins reise". Benjamin er en rømt slave som mønstrer på et slaveskip, og selv blir slavehandler. Seilasen går fra Karibia til Irland, Norge, Danmark og videre til Afrikas vestkyst for å hente slaver til Dansk Vestindia.

Der de foregående bøkene har skildret forskjellige epoker og tidsånden i koloniene, viser denne hvordan ideen om frihet for alle vokser fram, og fører til revolusjon og begynnelsen på slutten for slaveriet.

Fartein Horgar (født 1955) vokste opp som tredjegenerasjons misjonærbarn på Madagaskar, da øya var en fransk koloni. Han har et allsidig forfatterskap bak seg.

Velkommen til et møte med Fartein Horgar på Kristiansund bibliotek!

Mandag 20. januar kl. 19

Gratis billetter til arrangementet kan hentes på forhånd.

1 Benjamins reise