> Kristiansund bibliotek > Om biblioteket > Aktuelt > Biblioteket er åpent igjen!

Biblioteket er åpent igjen!

Biblioteket åpner igjen

Endelig, nå kan du komme på biblioteket igjen!

Fredag 22. mai åpner Kristiansund bibliotek etter å ha vært stengt siden 13. mars pga. koronakrisen. Vi er veldig glade for å kunne ta imot brukerne våre igjen, men vi må selvsagt ha noen smitteverntiltak.

1. Er du syk med luftveissymptomer, kan du ikke komme på biblioteket. Du kan bestille det du vil låne, og få noen til å hente det for deg. Ta også kontakt hvis du har behov for hjemkjøring.
  2. Vi setter ikke begrensning på antall personer som kan være på biblioteket samtidig. Vi tror dette vil gå bra, men de ansatte vil gi beskjed hvis det blir kø/sammenstimling og vanskelig å opprettholde god avstand mellom de besøkende.
  3. Barn og unge kan komme alene eller to sammen, men ikke en "gjeng".
  4. Alle besøkende må bruke håndsprit når de kommer inn, og det er tilgjengelig flere steder i lokalene. Er du ren på hendene, kan du ta på bøkene. Håndvask er også tilgjengelig.
  5. Det er viktig å overholde avstandsreglene, en meter mellom oss, to meter hvis du skal sitte i ro en stund.
  6. Utlån og innlevering skal helst skje på utlånsautomatene.
  7. Fra 10. juni blir det mulig å lese papiravisene igjen. Det er fremdeles mulig å låne iPad for å lese elektronisk utgave av aviser som biblioteket abonnerer på (ikke hjemlån, men i biblioteket).
  8. Tidsskrifter er til utlån, det er ikke ønskelig at man sitter og leser i dem på biblioteket.
  9. PC-er med internett er tilgjengelig, men færre PC-er enn vanlig. Ta med egne høretelefoner, obligatorisk timebestilling.
  10. Lesesal/grupperom er åpen, men mange av sitteplassene blir sperret, for at det skal bli god nok avstand mellom brukerne. Obligatorisk timebestilling.
  11. Grupper (kohort) fra barnehager, eller mindre grupper fra en skoleklasse kan komme på besøk, men dette må avtales på forhånd.

Biblioteket har utarbeidet en egen smittevernplan, kommunelegen har gått gjennom denne og dessuten vært på befaring på biblioteket. De ansatte har fått egne rutiner for å ivareta smittevernhensyn, og renholdet er forsterket. Vi har fjernet en god del inventar for å få enklere renhold, bedre plass og mindre anledning til å oppholde seg for nær hverandre.

Vi gleder oss til å se bibliotekbrukerne våre og få en vanlig jobbhverdag igjen!

Velkommen tilbake til biblioteket, alt blir bra!

book-read-literature-learn